Mijn vrouw Ina had al vaak tegen mij gezegd “Je moet eigenlijk je levensverhaal eens op papier zetten”. Maar omdat ik geen schrijver ben, bleef dat er steeds maar bij.

Toen ik bij een uitzending van Harry Mens een interview zag met An, dacht ik: “Die kan me misschien wel helpen om een verhaal te maken”. Na telefonisch contact te hebben opgenomen, kreeg ik al direct een goed gevoel, we konden op een plezierige manier bespreken wat voor ons de beste tijd was om te beginnen met de interviews voor het levensverhaal.

Na ruim een halfjaar, op de eerste afspraak, kregen we duidelijke uitleg en informatie over de zakelijke kant van het verhaal. Heel plezierig was dat de afspraken op een fijne en plezierige manier werden nagekomen.

Ina en ik kijken met plezier terug op de interviews samen met An en vonden het altijd erg gezellig. We zijn erg tevreden over ons verhaal en de manier van samenwerken.
Het boek met de foto's is mooi geworden en ziet er mooi uit.

Wij wensen An nog veel succes en bedanken haar voor haar inzet.

Met vriendelijke groet,
Willy Huls

Lieve An,
Met bewondering lees ik het boekje dat jij gemaakt hebt over het leven van Gerard. Je hebt, volgens mij, de juiste toon gevonden om Gerards leven op papier te zetten. Niemand anders weet beter hoe hij over bepaalde onderwerpen enorm kan uitweiden en andere onderwerpen terloops kan benoemen, terwijl deze minstens zo belangrijk zijn, of juist belangrijker voor zijn levensloop. Je hebt dat goed aangevoeld en op een mooie manier verwerkt. Ik weet zeker dat je soms geduldig moest wachten op een reactie van Gerard, omdat een duizendpoot als hij altijd wel iets anders heeft te doen, maar jouw gedrevenheid maakte dat ook dat steeds weer goed kwam. Dat is dan ook hoe ik jou ken vanuit "ons" popkoor.

Dank voor het mooie boekje. We laten het met trots lezen aan familie, vrienden, collega's en belangstellenden.

Rika Dekker

Hiermee wil ik An bedanken voor het boekje, waarin ze mijn levensverhaal tot nu toe beschrijft. De aanknopingspunten die ik toegestuurd kreeg hebben voor lijn in het geheel gezorgd.

De gesprekken daaropvolgend hebben er voor gezorgd dat het mijn verhaal geworden is. Het meedenken en eventueel zoeken naar foto’s op internet, alles ging in overleg. Het resultaat is erg mooi en heeft mij rust gegeven!

Ik zou tegen iedereen die dit ook graag zou willen doen, maar hulp nodig heeft zeggen:”bel An!“

Hilly

An is meer dan 20 jaar mijn collega geweest, met wie het altijd uitermate prettig samenwerken was. Ik ken haar niet anders dan als een bevlogen taalliefhebber. Altijd bezig met het afwegen van de juiste woorden op de juiste plaats en in de juiste context. Uiteraard in foutloos Nederlands, dat staat buiten kijf. Ook als eindredacteur van ons (digitale) personeelsmagazine heeft ze haar toegevoegde waarde laten blijken. Ze schreef persoonlijke interviews, waarbij we onze collega's nog beter leerden kennen doordat er soms onverwachte dingen naar voren kwamen. Altijd erg leuk om te lezen! Kortom: ze is een schrijfster in hart en nieren!

Ina Reinders, Heling & Partners

Uit eigen ervaring weet ik dat het schrijven van een levensverhaal bij jou in goede handen is! Je maakt er een verhaal van, dat boeiend en erg prettig om te lezen is. Ik wens je nog heel veel schrijfplezier! Als er mensen zijn, die er meer over willen weten, kunnen ze dat via jouw website aangeven. Ik wil ze daar wel over vertellen.

Wies Senden

An heeft een passie voor schrijven en dat heeft ze bij Heling & Partners gedurende haar 20-jarig dienstverband heel vaak laten zien. Al jaren maakt zij ons personeelsblad en het hoofditem is altijd haar interview met 1 van haar collega's. Dit is dan een levensverhaal, een portret, zodanig treffend geschreven dat je iemand heel goed leert kennen.

Zij vertelt het verhaal en weet antwoorden op vragen te krijgen, daar waar anderen niet verder dan "de drempel" komen. Dit doet zij zorgvuldig en op een respectvolle wijze, met hier en daar een kwinkslag om de humor er in te houden. Ze weet door goed te luisteren en samen te vatten de essentie van iemands leven weer te geven. Alle geïnterviewde collega's waren erg blij met hun portret en herkenden zich volledig in het verhaal.

Ik kan haar zeker aanbevelen als schrijfster van levensverhalen, maar ook voor het schrijven van een tekst of het redigeren van een document ben je bij haar aan het goede adres.

Trees Nolden, teamleider secretariaat Heling & Partners