Blog

Interview met Willy

Hans Kuyper, uitgever van digitale media voor de uitvaartbranche, interviewde Willy Huls, naar aanleiding van zijn opgeschreven  levensverhaal. Hieronder staat de podcast.

Meer...

Interview met Hilly

Hans Kuyper, uitgever van digitale media voor de uitvaartbranche, interviewde Hilly Roelofs, naar aanleiding van haar opgeschreven  levensverhaal. Hieronder staat de podcast.

Meer...

Telefoon interview

Onlangs werd ik telefonisch geïnterviewd door Hans Kuyper, uitgever van digitale media voor de uitvaartbranche. Ik kreeg als partner van het platform Jouw Laatste Levensfase , de mogelijkheid een podcast op te nemen over voor wie ik levensverhalen schrijf, waarom ik het schrijven van levensverhalen zo waardevol vind en hoe de uitvoering daarvan gebeurt. Deze podcast wordt ook op www.brancheadres.nl, LinkedIn en Facebook gepubliceerd.

Meer...

Jouw Laatste Levensfase

Op 9 november 2019 stond ik op de uitvaartbeurs van Mensenlinq/Dagblad van het Noorden in het Atlas Theater in Emmen, ook weer in samenwerking met twee partners van Jouw Laatste Levensfase. Jouw Laatste Levensfase stelt zich tot doel jou alles te laten beleven waar jij behoefte aan hebt. ‘Koesterarrangementen’ is daar een voorbeeld van, zie bijvoorbeeld het Koesterarrangement Levensverhalen. Jouw Laatste Levensfase is een platform waar per provincie verschillende diensten worden aangeboden . Op maandag 11 november stond er een […]

Meer...

Informatiemarkt Zuidvelde

In september 2019, stond ik, in goede samenwerking met platform Jouw Laatste Levensfase, op een informatiemarkt in de open lucht van Natuurbegraafplaats De Velden in Zuidvelde (Dr). Het was een mooie dag, waar enkele honderden mensen op afgekomen waren. De mensen die naar de informatiemarkt waren gekomen, hadden zich merkbaar al in de eindigheid van hun bestaan verdiept. Dat leverde veel mooie, goede gesprekken op. Soms ging het wat meer de diepte in, wat de samenwerking met Monique Branse van […]

Meer...

De waarde van een verhaal

Iedereen heeft een verhaal. Meestal meerdere. Veel mensen vinden hun eigen (levens-)verhaal niet belangrijk. Maar ieder leven is belangrijk, zeker voor de directe omgeving. En daarmee het bijbehorende verhaal ook. De waarde van een verhaal wordt niet bepaald door de bekendheid ervan, maar door de identiteit van de verteller. Jouw verhaal is namelijk van niemand anders en daarmee uniek. Laat het opschrijven.

Meer...

Harry en Willem

Op 5 mei jl. zat ik in het publiek bij Business Class van Harry Mens. Willem van Hanegem was te gast om op zijn eigen wijze het laatste voetbalnieuws door te nemen.Na afloop toonde Van Hanegem interesse in mijn bedrijfsactiviteit en nam een folder mee, voor – wie weet – een kennis die zijn levensverhaal wil laten schrijven.Leuke dag gehad, dank aan Edwin Wierda van Wierda en Partners Vermogensbeheer voor de introductie.

Meer...

Voorjaar

Pasen staat voor de deur. Nieuw leven, voorjaar. In diverse geloven een wederopstanding. Ieder verhaal dat opnieuw wordt gelezen is een herbeleving. Het brengt dat wat was weer tot leven. Laat het opschrijven zolang het nog kan.

Meer...

Aan het begin van een jaar

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een frisse blik op het voorbije en aanstaande leven. Wellicht zijn er verhalen die je niet wilt vergeten. Opgeschreven zullen ze blijven. Voor nu en voor later. Voor jezelf en voor anderen.

Meer...

Aan het einde van een jaar

Het eind van het jaar nadert. Voor velen is dat een tijd om terug te blikken. Waarom zou je dat niet (laten) opschrijven? Een levensverhaal hoeft niet per se een heel leven te beschrijven. Een bijzondere gebeurtenis, een herinnering of een keerpunt kan ook de moeite waard zijn om te bewaren.

Meer...