Blog

De waarde van een verhaal

Iedereen heeft een verhaal. Meestal meerdere. Veel mensen vinden hun eigen (levens-)verhaal niet belangrijk. Maar ieder leven is belangrijk, zeker voor de directe omgeving. En daarmee het bijbehorende verhaal ook. De waarde van een verhaal wordt niet bepaald door de bekendheid ervan, maar door de identiteit van de verteller. Jouw verhaal is namelijk van niemand anders en daarmee uniek. Laat het opschrijven.

Meer...

Harry en Willem

Op 5 mei jl. zat ik in het publiek bij Business Class van Harry Mens. Willem van Hanegem was te gast om op zijn eigen wijze het laatste voetbalnieuws door te nemen.Na afloop toonde Van Hanegem interesse in mijn bedrijfsactiviteit en nam een folder mee, voor – wie weet – een kennis die zijn levensverhaal wil laten schrijven.Leuke dag gehad, dank aan Edwin Wierda van Wierda en Partners Vermogensbeheer voor de introductie.

Meer...

Voorjaar

Pasen staat voor de deur. Nieuw leven, voorjaar. In diverse geloven een wederopstanding. Ieder verhaal dat opnieuw wordt gelezen is een herbeleving. Het brengt dat wat was weer tot leven. Laat het opschrijven zolang het nog kan.

Meer...

Aan het begin van een jaar

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een frisse blik op het voorbije en aanstaande leven. Wellicht zijn er verhalen die je niet wilt vergeten. Opgeschreven zullen ze blijven. Voor nu en voor later. Voor jezelf en voor anderen.

Meer...

Aan het einde van een jaar

Het eind van het jaar nadert. Voor velen is dat een tijd om terug te blikken. Waarom zou je dat niet (laten) opschrijven? Een levensverhaal hoeft niet per se een heel leven te beschrijven. Een bijzondere gebeurtenis, een herinnering of een keerpunt kan ook de moeite waard zijn om te bewaren.

Meer...

Het levensverhaal van Derk Cazemier

  Het levensverhaal van Derk heb ik op 2 mei bij hem en Diny afgeleverd. Ze waren er heel blij mee en vonden het prachtig. Derk was toen al ziek en kreeg korte tijd later van zijn artsen te horen dat hij in een terminaal stadium verkeerde. Op 24 mei is hij overleden. Bij de crematie werden verschillende stukken uit het levensverhaal voorgelezen. Derks vrouw Diny gaf als reactie: “Het levensverhaal van Derk is door familie en vrienden met veel plezier […]

Meer...

De Nieuwjaarsfair bij Sportschool Active Lady

In januari was ik op de Nieuwjaarsfair van Active Lady met een prijsvraag: Wie raadt het aantal woorden van het levensverhaal? Marion van der Laan won een interview waar ik een boekje van maakte. De  uitreiking heeft plaatsgevonden en Marion was er zeer verguld mee.  

Meer...

Het levensverhaal van Gerard Dekker

Ik schreef voor Gerard Dekker zijn levensverhaal. Deze ondernemer heeft veel meegemaakt en het is bijzonder om dat allemaal op te mogen schrijven. Op 14 december was ik bij Gerard en Rika Dekker voor de overhandiging van het levensverhaal van Gerard. Beiden waren heel blij met het resultaat.

Meer...

Warme Winter Workshopdagen

Bij de bibliotheek van De Nieuwe Kolk had ik in november 2017 twee geweldige Warme Winter Workshopdagen. Dank aan DNK voor de gastvrijheid en goede zorgen! De deelnemende dames, er waren geen heren bij mijn workshops aanwezig, gingen met elkaar en mij het gesprek aan over het schrijven van een (levens-)verhaal en ieder deed op haar eigen manier mee. Veel enthousiaste reacties gehad!

Meer...